Archive for June, 2007

SpiDermaN 3
9 June 2007

eheheh … hari ni nak review sikit pasal movie yang aku baru je tengok …. yaKni SPIDERMAN 3 …

nak pegi tengok wayang …. jarang nak ada masa … jadi alternatif paling baik ialah aku download je dari internet … pakai torrent … dalam masa 1 hari je dah boleh tengok … purata 56 KBps … laju bonar ….

Dalam Spiderman 3 ni dia berbeza dengan siri sebelumnya. S3 ni banyak lagi watak2 baru. Ada New Goblin, Venom, Sandman, Black Suit Spiderman.

Awal2 tu Spiderman lawan dengan New Goblin(Harry Osborn). Harry ni dia ingat Spidey yang bunuh bapak dia sebab tu la dia berdendam dgn spidey. Last2 Spiderman menang dan Harry hilang ingatan. Diorang kawan baik semula ….. x lama lepas tu ntah macam mana tiba2 bapak dia muncul kat cermin dalam umah dan hasut dia … pastu dia ingat balik dan berdendam balik dengan spiderman…. benda tu x lama bila pembantu rumah dia bagitau cerita sebenar yang bapak dia mati sebab terkena senjata sendiri bukan spiderman bunuh … last2 diorang sama2 lawan dengan sandman dengan venom nak selamatkan Mary Jane… new goblin mati last2

Orang jahat no.2 lak ialah Sandman(Marko Flint). Dia ni baik sebenarnya. Tapi Peter Parker salah anggap ingat dia yang bunuh pakcik Ben. Anak dia tengah nazak jadi dia perlukan duit dengan mencuri … ntah macam mana masa dia tengah lari penjara tu dia termasuk dalam tempat ujikaji saintis dan akhirnya bertukar jadi pasir …. Venom ni plak hasut dia supaya sama2 bunuh spiderman … last2 dia jadi baik plak …

Venom ni nama dia Eddie Brock. Dia asal jurugambar daily bugle. Dia ni jeles ngan Peter Parker … pasal peter dah bongkar penipuan yg eddie ni wat sampai kena buang kerja … si eddie ni pandai2 je edit gambar spiderman yg merah tu jadi hitam … padahal kamera dia spiderman dah pecahkan … pastu dia jadi la venom …

Advertisements

lePak+ing
5 June 2007

huhuh … hari ni bangun subuh lewat gile aku … pkul 7 pagi (lagha … lagha .. don’t try this at home) … pastu tido jap … pkul 7.30 tu bangun mandi …

7.50 aku dah start kluar rumah … planning ngan kawan2 nak pegi megamall penang lepas beli tiket bas tu … tunggu punya tunggu dekat pukul 9 baru bas nk datang … ish2 .. masih x berubah bas 52 ni lagi yerk … tengah2 dok tunggu tu datang lak orang cina gila duk seblah aku .. datang2 tiba2 bersiul … pastu rapat ngan aku cakap ape bende ntah … cakap cina lak tu … aku pun angguk2 je la … hahahaha …

sampai Jeti dalam kul 9.20 … aku jumpa Syahmi dgn Nafis, budak sekolah aku(KISAS). Kitorang sama2 naik bas meneruskan perjalanan ke Megamall. Sampai sana dalam kul 10 pagi …. Kitorang sebenarnya tgh tunggu kawan2 lama kat sekolah Irshad dulu. Alang2 perut lapor ni, aku ngan Nafis gi la ke McD berdekatan … ingat nak breakfast je .. tapi lunch je yg ade… balun je la Double Cheeseburger … Syahmi 2 x makan psal kenyang lg ..

dalam kul 10.50 tu kitorang dah siap kumpul kat McD tu … Budak2 irshad yang ada Pali, Ikmal dengan Shahirun … sorang lagi MTD, Hanis … dan 3 org budak KISAS .. heheh .. mula2 tu kitorang serbu panggung wayang dulu … x tau nk pilih citer ape … ada waris jari hantu, spiderman 3 dgn pirates of the carribean 3 je pagi tu … kitorang semua tgk pirates of the carribean pukul 11.45 pagi … lama gila sampai 3 jam … rm9 … nafis ngan hanis gi tengok waris jari hantu psal diorang dah tgk dah … diorang cakap WJH boring gila …. haha … filem melayu … sebelum start wayang tu kitorang lepak kedai arcade dulu … balun main game je … lawan game kereta sekali semua 7 orang …. hahah …

dalam pukul 2.40 tu habis la citer dia … pastu ingat nk gi semayang dulu … tapi diorang gi men bowling plak (lagha … lagha) … huhuh … dalam tu awek cun banyak gila … heheh … main punya main sampai la pkul 3.30 baru ingat nk solat … habis2 tu kitorang pegi nasi kandar lak kat luar tu … pastu masuk balik sambung main game … hahah …

nak diceritakan … kitorang nampak sedare Haiyi … x-irshad … dia skang skolah SBPIKubang Pasu … kitorang first jumpa masa nk beli tiket … sekali kantoi kluar dgn awek .. mula2 ngaku dtg sorang je ..

to be continued …