Archive for November, 2006

last day @ school (2006)
17 November 2006

mane tau, taun depan dah x duk skolah ni lg … kena tendang ke …. ni pic nak share skit … heheh …

http://yanforeverpenang.tripod.com/

video rombongan
17 November 2006

baru jek upload video lawatan f3 (asrama) kat youtube. Video ni beli daripada Shaheer Shahidan, singgit jek. Boleh la usha. Aku edit effect skit .. bertambah x clear la .. hahah … laki jek .. pompuan korang mintak sendirik la ….

Protected: 4 hari rombongan
15 November 2006

This content is password protected. To view it please enter your password below:

songs 4 mat rempit … by DJ Rudy n JJ (hitz.fm)
10 November 2006

DOWNLOAD SINI

best bangat lagu nih .. lawak pun lawak … aku tgh cari yg clear punya la, ni aku direct je download kat web hitz.fm, dengar skit wahai mat rempit2 murahan sekalian … wahahahah

[starting intro]
Another remix by by JJ & Rudy.
Ah keretat(?) keretat(?), Drift-drift-drift.
[/starting intro]

Here we go…

I wonder if you know,
How to be a Mat Motor,
If you likely, come and try it,
Then you’ll realli realli know.

We not so Furiouuuus.
Rempit-Rempit-Rempit

We not so Furiouuuus.
Rempit-Rempit-Rempit. (weird laughter. listen properly tongue.gif)

Eh, rash-hadi(?), eh jalan sempit la.
Don’t you call me a Mat Rempit.
I’ll only go fast.. a lil’ bit,
Come in another road I go “Pen Pen” (honk sound)

Ampang, YEA! (the yea is one+yea said at the same time. lol)
Seramban, YEA!
I do superman, sebukit(?).
Mono crew boys, sepuluh cc. (sepuluh is 10)
All my motor, I’m the VIP.

Many many cars all driving,
Cutting here and there, no signal-ing.
Scream-ing, scolding-ing, hong-ing*, speed-ing, (*honking)
Non of them even look-ing.
I don’t wan to pro-be-lam,
Need to get to work so please faham.
Turn-ing, cutt-ing, chilla-ting(?), TANK YOU!!
Hopefully i dont get some mass(?)

Sepit udang (fork) sudah chrome?/krome?,
Mud-guard sudah chrome?/krome?,
My chamber is buluh,
My motor is still slow.
My kocek is kosong,
My paycheck take so long.
Tweaking, adding, exaust, styling,
Money spending still going slow!

I wonder if you know,
How to be a Mat Motor… (interuption)
Haa la mak dude…Hold on.

…..
TRANSFORM!!!!
“chi ko kok chi ke kok ki ke ko”ÂÂ

I wonder if you know,
How to be a Mat Motor,
If you likely, come and try it,
Then you’ll realli realli know.

We not so Furiouuuus.
Rempit-Rempit-Rempit-Rempit

We not so Furiouuuus.
Rempit-Rempit-Rempit-Rempit-Rempit-Rempit-Rempit.

Break it down to BM, Cmon.
All rite, here we go…here we go…
Anda sedia? Anda sedia?
SUDAH SEDIA!
Jaga-jaga…bahaya!
Saya mau…. wan wan wan.
Apa takde nanyi you?
Pasal saya tak fa-ha-ham
(more werid laughter…~_^)

I wonder if you know,
How to be a Mat Motor,
If you likely, come and try it,
Then you’ll realli realli know.

We not so Furiouuuus.
Rempit-Rempit-Rempit

We not so Furiouuuus.
Rempit-Rempit-Rempit-Rempit-Rempit

Ok ,habis aready. Jom balik.
We’r getting a bad rap, Letsgetoutofhere(said fast!)
Bringgg, Bringgg, Bringgggg, Brrrrringgg, Bringgggggg, Superman!!! Bringgg, BRINGGG, Superman!!! Bringgg, SUPERMAN!!!!
PUA, Patah kaki!!! (random explosion follows)
(even more weird laughter) Muahahah, whats that dude?

datuk azhar mansor dah murtad ??
9 November 2006

azhar.jpg

ni aku nak review sikit pasal berita paling hangat sekali buat masa ni … cerita pasal fitnah datuk azhar mansor murtad ni dah lame .. maybe dah berbulan2 … banyak dah mesej aku dapat pasal datuk azhar mansor … tapi kesahihannya x dapat diapastikan lagi. Aku sendiri pun x kan percaya selagi aku belum dapat bukti yg jelas.

Semalam korang tengok x berita kat tv3?? bila ditanya pasal status agama dia … dia x mo jawab .. katenye, x nak mengeruhkan lagi keadaan … ya Allah ! Aku rasa macam ada sesuatu yang x kena la … Kalau betul dia masih seorang muslim, cakap je la “Saya masih muslim” … senang je .. x sampai 4 perkataan … x kan la berat mulut .. bukannyer mengeruhkan keadaan .. tapi menjernihkan lagi … dia kluar statement macam tu yg jadi keruh tu …

Lagi satu,pasal artikel aku baca kat Berita Harian .. korang nak tau ape statement die bagi kat situ ?

“Saya tidak sempat buat kerja seperti didakwa
kerana saya sentiasa berada dan bekerja di
marina kapal layar di Telaga Habour Park,
Langkawi sejak empat tahun lalu.”

ape yang tak sempat ? aku pun tak tahu la .. mungkin dia terlepas cakap agaknya … ape2pun hentikan la menyebarkan fitnah pasal berita ni … belum tentu kesahihannya lagi … nanti korang jugak tanggung fitnah yang korang bawak tu

ÂÂ

—————–

alhamdulillah, Azhar Mansor masih seorang Muslim … Syukur …

k/board rosak …
8 November 2006

aduss … mulA2 k/board atas nazak (dah meninggal pun) … pastu k/board bawah plak … hiish … x leh la nk tulis ape2 lagi … nasib baik dah install on-screen keyboard … tunggu abah aku balik la, mesti beli keyboard baru …

Baby in the future …
6 November 2006

future

    Aku ada tengok satu berita dekat ABC news pasal bayi masa akan datang. Dalam masa 25 tahun akan datang, mak bapak boleh pilih nak bayi macam mana sama ada lelaki/perempuan, warna rambut, mata, tahap imunisasi malah bakat anak sendiri !!

    Semuanya tak mustahil sebab dunia sekarang dah ada teknologi macam tu cuma amik masa nak diperkembangkan lagi. Dengan bermodalkan wang sebanyak USD12,400(RM45364) , mak bapak sekarang dah boleh guna in vitro fertilization sama ada nak implan embryo lelaki atau perempuan dalam perut mak.

“We already have the ability to isolate genes that affect a lot of the physical traits humans have and the physiological traits,” said geneticist Lee Silver, a professor of molecular biology and public policy at Princeton University.

    Pada pendapat aku plak, aku rasa tak payah la nak buat benda2 ni semua, semua tu terletak di tangan tuhan. Best ke bila korang dah kenal dan tahu macam mana anak korang bila lahir nanti. Mesti bosan mak2 yang mengandung tu … Macam mengubah alam plak …

Berakhirnya riwayat hidup Saddam Hussein …
5 November 2006

saddam

Saddam ?? Siapa yang tak kenal ?? Sebut je name Saddam, mesti dah terbayang kat fikiran muke saddam hussein, bekas presiden Iraq tu.

Hari ni secara rasminya, Saddam, saudara tirinya Barzan Ibrahim al Tikriti serta bekas Hakim Mahkamah Revolusi Iraq, Awad Hamed Al-Bander dijatuhkan hukuman gantung sampai mati. Saddam pada mulanya memohon supaya dia ditembak sekuat2nya tapi ditolak … Kalau panel dapati hukuman ni perlu dipertikaikan, kemungkinan Saddam akan dibicarakan semula. Kalau x, hukuman gantung akan dilaksanakan dalam masa 30 hari.

Kenapa?? Kenapa dia ?? Kadang2 korang tengok muke orang tua ni macam innocent pun ade gak … Dia didakwa membunuh 148 orang puak syiah di kota dujail dan tuduhan mengarahkan Kempen Anfal di kawasan Kurdis di utara Iraq pada 1987 dan 1988 yang menyebabkan kematian lebih 180,000 orang.. Selain tu, Saddam jugaklah antara yang membawa keamanan di bumi Iraq.

Dulunya, Sebagai wakil presiden di bawah Jeneral Ahmed Bakr yang lemah dan tua, Saddam mengawal ketat konflik antara kerajaan pemerintah dan angkatan bersenjata di saat banyak organisasi mampu menggulingkan pemerintah dengan menggencet badan keamanan, dan ekonomi Iraq maju pesat pada tahun 1970an.

Aku pun selalu baca pasal Saddam ni kat library, siap masuk buku tokoh politik lagi. Sekali mampus plak …

CicakMan … cambest
4 November 2006

wohoo .. aku tgk cambest je preview filem cicakman ni kat melodi, website die … rase cam x sabar nak tunggu kluar pawagam .. selalu citer filem2 melayu mane ade aku pernah tgk, boleh kire dengan jari lagi .. tapi, cicakman ni aku rase cam nak tgk plak, biase a naluri budak2 ..

pengalaman berhari raya 2006 ….
3 November 2006

37710213657661l.jpg

Assalamualaikum,

dah 2 minggu raye, tapi bulan syawal belum habis lagi …. jadi, boleh la nak cerite skit pengalaman berhari raya kat korang …. TV, radio pun belum habis putar lagu raya lagi … huhuh…

tahun ni, aku beraye dekat kampung mak aku dulu kat melaka, lame jugak, dr hari ahad-khamis … ye la … jumaat tu nak beraye kat paya keladi pulak … satu hari je la .. abang aku plak kena balik hari sabtu(kedah) …

37708672134362l.jpg

raye pertama tu , sikit je umah aku pegi ade la dalam 8,9 … } buah … tapi duit raya banyak dapat kat adk aku jer … aku yg duduk depan mata x bagi pun …

ÂÂ

raye kedua plak … pegi jala ikan dengan pakcik, paklong, abah, abg dgn sepupu aku … aku tolong angkat n’ kutip ikan je .. hahah .. ade la cube sekali … banyak jugak ikan dapat … lebih dari 2 kg rasenyer … tgk pic bwh ni …

 37708577452502l.jpg

raye seterusnya … aku .. raye la .. ape lagik .. duit raye aku byk skit dr tahun lepas .. ade la dalam 5**.00ÂÂ